BIM Izgradnja

FARO pruža 3D rešenja za snimanje podataka i 3D vizuelizaciju arhitektonskih, inženjerskih i građevinskih projekata koji omogućavaju AEC profesionalcima da brzo i tačno izdvoje i isporuče željenu 2D i 3D dokumentaciju.

Hardverska rešenja

Focus

Laserski 3D skeneri

FARO Focus laserski skeneri posebno su dizajnirani za unutrašnja i spoljašnja merenja u industrijama poput arhitekture, inženjerstva, građevine, javne bezbednosti i forenzike ili dizajna proizvoda. Svi uređaji prikupljaju informacije iz stvarnog sveta koje se koriste u digitalnom svetu za analizu, saradnju i izvršavanje odluka za poboljšanje i održavanje ukupnog kvaliteta projekta i proizvoda.

ScanPlan

Ručno 2D rešenje za mapiranje i snimanje tlocrta u realnom vremenu

FARO® ScanPlan™ kombinuje brzinu i preciznost i još mnogo funkcija za pojednostavljivanje svakodnevnih 2D procesa rada. FARO ScanPlan je inovativan ručni uređaj koji omogućava brzo merenje i dokumentovanje tlocrta zgrada u 2D. Jednostavno prođite kroz zgradu normalnom brzinom i usmerite ScanPlan na zidove. Tokom hodanja, tlocrt se kreira u realnom vremenu na pametnom telefonu (Android ili iPhone). Pretvorite 2D mape snimljene sa ScanPlan u kompletne tlocrte izvozom podataka u DXF datoteku, ili koristite FARO Zone 2D softver za dijagramiranje.

Softverska rešenja

SCENE

Najintuitivniji i najefikasniji softver za obradu i registraciju podataka dobijenih skeniranjem

FARO® SCENE softver je posebno dizajniran za sve Focus laserske skenere i laserske skenere drugih proizvođača. Obrađujte i upravljajte podacima skeniranja u realnom vremenu, efikasno i lako koristeći registraciju na mestu događaja, automatsko prepoznavanje objekata, registraciju skeniranja i pozicioniranje. Brzo i povoljno generiše visokokvalitetne podatke u punom koloru, uklapajući slike iz automatizovanog pozicioniranja bez ili sa markerima.

BuildIT Construction

Kompletno rešenje za kontinuiranu verifikaciju izgradnje

Gradilišta postaju udaljene fabrike kojima je potrebna izrada i verifikacija rešenja. Istorijski gledano, nivo tolerancije na greške i doradu bio je veoma visok jer se smatrao delom normalnog poslovanja – do sada. FARO® BuildIT Construction je prvi potpuno integrisan alat za upravljanje osiguranjem kvaliteta (QA) i kontrolom kvaliteta (QC) tokom životnog ciklusa zgrade, koji omogućava građevinskim profesionalcima da kontinuirano procenjuju projekte u realnom vremenu upoređivanjem sa CAD dizajnom koristeći podatke 3D skeniranja.

AsBuilt Modeler

Najdirektniji put od stvarnosti do bilo kog dizajn sistema

FARO® As-Built™ Modeler je softverski alat koji AEC profesionalcima omogućava da izdvoje informacije o zgradama, poput CAD i BIM geometrije, da bi bile korišćene od 3D podataka u bilo kom CAD sistemu, čak i ako ne podržava podatke oblaka tačaka. Omogućava korisnicima da prikazuju, upravljaju i procenjuju projekte oblaka tačaka neograničene veličine, nezavisno od izvora. Ukupna produktivnost dizajna je znatno ubrzana korišćenjem korisničkog alata za primenu merenja, izvlačenje visokopreciznih CAD modela i kreiranje fotorealističnih renderinga.

VirtuSurv

Procenite podatke laserskog skeniranja sa ili bez CAD

FARO VirtuSurv je samostalni softver za rad sa visoko vizuelnim podacima laserskog skeniranja. Softver podržava uvoz, izvoz i prikaz brojnih formata strukturiranih podataka skeniranja i ima interfejse za programe zasnovane na operativnom sistemu Windows, kao i razne CAD i BIM pakete. Ova fleksibilna platforma upotrebu laserskih skenova čini izuzetno lakom. Izvršite tačna merenja u roku od nekoliko sekundi.

Zone 2D

Tačni 2D dijagrami za sprovođenje zakona, vatrogasnu službu i osiguranje

FARO Zone 2D je nova inovativna softverska aplikacija za kreiranje 2D dijagrama mesta događaja, kao što su dijagrami za državne izveštaje o nesrećama, istrage mesta zločina i planove pre incidenta. Njegov intuitivni korisnički interfejs sa prečicama na tastaturi, dizajniran je za sve profesionalce u javnoj bezbednosti koji žele da naprave tačne dijagrame za nekoliko minuta.

AsBuilt for AutoCAD

Svestrana stvarnost do CAD rešenja

FARO® As-Built for AutoCAD softver nudi sve funkcije koje su potrebne AEC profesionalcima za procenu podataka 3D laserskog skeniranja direktno u AutoCAD softveru, sa najvećom preciznošću. Ovaj softver proširuje AutoCAD alate za modeliranje i analizu oblaka tačaka, fotogrametrijsku obradu, kontrolu totalnih stanica i procenu podataka snimljenih iz različitih mobilnih sistema za mapiranje i ručnih laserskih skenera. Visok nivo automatizacije efikasno stvara 2D planove i 3D modele za BIM svrhe.

AsBuilt for Autodesk Revit

Stvaranje efikasnosti u izdvajanju podataka skeniranja za BIM

FARO As-Built for Autodesk Revit pruža brze i intuitivne tokove rada za obradu podataka 3D laserskog skeniranja direktno u Autodesk Revit koristeći Revit objekte i BIM modele. Savršen je dodatak za Revit korisnike koji rade sa velikim oblacima tačaka i neprimetno se integriše sa poznatim Revit korisničkim interfejsom. Sadrži širok spektar alata za procenu podataka 3D laserskog skeniranja sa prilagođenim komandama za modeliranje i detaljisanje BIM elemenata.