Javna bezbednost – Forenzika

FARO pruža revolucionarna forenzička rešenja za istražitelje zločina, sudara i požara, koji digitalno snimaju mesto događaja, analiziraju podatke u 3D i stvaraju neodoljive i uverljive prezentacije.

Hardverska rešenja

Focus

Laserski 3D skener

FARO Focus laserski skeneri posebno su dizajnirani za unutrašnja i spoljašnja merenja u industrijama poput arhitekture, inženjerstva, građevine, javne bezbednosti i forenzike ili dizajna proizvoda. Svi uređaji prikupljaju informacije iz stvarnog sveta koje se koriste u digitalnom svetu za analizu, saradnju i izvršavanje odluka za poboljšanje i održavanje ukupnog kvaliteta projekta i proizvoda.

Freestyle 2

Ručni 3D skener

FARO® Freestyle 2 je vrhunski ručni 3D skener dizajniran za istražitelje i one koji vrše rekonstrukcije kada im je potrebna brza i jednostavna kompletna dokumentacija na licu mesta. Pružajući brzo, fotorealistično snimanje 3D stvarnosti sa neuporedivim rezultatima prikaza u realnom vremenu, Freestyle 2 nudi potpunu mobilnost za skeniranje čak i najzahtjevnijih prostora i teških predmeta.

Forensic ScanArm

3D skeniranje visoke rezolucije za forenzičku antropologiju i kriminalističke laboratorije

FARO Forensic ScanArm je prenosivo beskontaktno rešenje za 3D skeniranje, prilagođeno forenzičkoj antropologiji, kriminalističkoj laboratoriji i sudskoj medicini. Kombinovanjem najbolje u klasi FARO tehnologije 3D skeniranja sa moćnim softverom za povezivanje i rekonstrukciju, Forensic ScanArm nudi rešenje po sistemu "ključ u ruke" koje korisnicima omogućava da skeniraju forenzičke dokaze i artefakte u 3D sa većom tačnošću i do 10 puta brže nego konvencionalnim metodama merenja i fotografisanja. Dokazi su digitalno dokumentovani u 3D model - trajno i sigurno putem beskontaktnog skeniranja tako da je rizik od oštećenja često krhkih dokaza minimalizovan.

ScanPlan

Ručno 2D rešenje za mapiranje i snimanje tlocrta u realnom vremenu

FARO® ScanPlan™ kombinuje brzinu i preciznost i još mnogo funkcija za pojednostavljivanje svakodnevnih 2D procesa rada. FARO ScanPlan je inovativan ručni uređaj koji omogućava brzo merenje i dokumentovanje tlocrta zgrada u 2D. Jednostavno prođite kroz zgradu normalnom brzinom i usmerite ScanPlan na zidove. Tokom hodanja, tlocrt se kreira u realnom vremenu na pametnom telefonu (Android ili iPhone). Pretvorite 2D mape snimljene sa ScanPlan u kompletne tlocrte izvozom podataka u DXF datoteku, ili koristite FARO Zone 2D softver za dijagramiranje.

Softverska rešenja

SCENE

Najintuitivniji i najefikasniji softver za obradu i registraciju podataka dobijenih skeniranjem

FARO® SCENE softver je posebno dizajniran za sve Focus laserske skenere i laserske skenere drugih proizvođača. Obrađujte i upravljajte podacima skeniranja u realnom vremenu, efikasno i lako koristeći registraciju na mestu događaja, automatsko prepoznavanje objekata, registraciju skeniranja i pozicioniranje. Brzo i povoljno generiše visokokvalitetne podatke u punom koloru, uklapajući slike iz automatizovanog pozicioniranja bez ili sa markerima.

Zone 2D

Tačni 2D dijagrami za sprovođenje zakona, vatrogasnu službu i osiguranje

FARO Zone 2D je nova inovativna softverska aplikacija za kreiranje 2D dijagrama mesta događaja, kao što su dijagrami za državne izveštaje o nesrećama, istrage mesta zločina i planove pre incidenta. Njegov intuitivni korisnički interfejs sa prečicama na tastaturi, dizajniran je za sve profesionalce u javnoj bezbednosti koji žele da naprave tačne dijagrame za nekoliko minuta.

Zone 3D

Lakša, brža i pametnija rekonstrukcija na mestu događaja

Kada su životi u pitanju morate imati najbolje alate. Kao istražitelj ili stručnjak za bezbednost, pod pritiskom ste da za sud ili tužilaštvo obezbedite, tačnu i laku za tumačenje, 3D dokumentaciju o mestu događaja. FARO Zone 3D čini ovaj deo Vašeg posla bezbolnim pomoću pametnih alata stvorenih za snimanje mesta događaja pre ili posle incidenta. Koristite merenja iz mnogih različitih izvora za analizu mesta događaja, napravite tačne 2D i 3D dijagrame, predstavite ubedljive animacije. Pripremiti se nikada nije bilo tako lako.